Type Here to Get Search Results !

Епископ Исихије благословио почетак нове школске године


Благослов Владике Исихија за почетак школске године ученицима и наставницима Пољопривредне школе


Школску 2022/23. годину ученици Пољопривредне  школе са домом ученика Ваљево отпочели су благословом духовног оца верног народа Епархије ваљевске Преосвећеног Епископа ваљевског Г. Исихија. На позив директора школе Милана Гајића, Владика Исихије је дошао у пратњи свог заменика протонамесника Филипа Јаковљевића и упутио неколико пастирских поука ученицима и наставницима крај којих ће стицати знања о обради земље, од настанка света најстаријем начину привређивања

Створивши прве људе Адама и Еву као пољопривреднике, Бог им је пружио да уживају у рају међу биљкама и животињама и обрађују природна добра. Дакле, човек је назначен да буде у интеракцији са природом, даром Божјим, да из ње узима оно што му је потребно за живот и да узраста негујући природу, рекао је Преосвећени Епископ ваљевски Г. Исихије приликом обраћања ученицима и наставницима.

Пољопривреда је главна делатност човеку и то је нешто урођено у нама. Из пољопривреде, првобитног обрађивања рајске средине, развиле су се све остале људске делатности.  Ви ћете кроз ову средњошколску институцију бити на то припремљени. Видимо да овде постоји озбиљна теоријска настава, али и огромна могућност да се у пракси припремите за свој позив. Неки од вас ће се после завршене средње школе посветити пољопривреди, а неки ићи на даље образовање у вишим школским институцијама, али сви ћете бити у служби свом народу и заједници- рекао је Владика Исихије, благосиљајући ученике и наставнике Пољопривредне школе.

Директор Пољопривредне школе Милан Гајић изразио је благодарје Владики Исихију на упућеном благослову и ученицима првог разреда на указаном поверењу овој образовној институцији са дугом традицијом, која ће следеће године прославити сто година рада. Тиме се ретко која школа може похвалити, истакао је директор Гајић.

Наша школа је једна од најбољих пољопривредних школа у Србији и региону. Уређена је и модерна, мотивишућа и безбедна средина. Имамо добре наставне планове и програме који се темеље на фундаменталним природним наукама и добар наставни кадар, који ће учинити све да вама овде буде што боље, да стекнете што више знања и умећа.  Поред тога, циљ нам је да са вашим породицама и нашом Црквом од вас створимо људе који ће бити честити, вредни, марљиви и савесни. То чини комплетну личност- истакао је Милан Гајић, директор Пољопривредне школе.

Након обраћања, гости и домаћини провели су пријатне тренутке у разговору о разним темама везаним за образовање и духовност младих.


Извор: Епархија ваљевска