Type Here to Get Search Results !

Митрополит Сава: Пресвета Богородица је означила наш пут ка Творцу


Прослава празника Рођења Пресвете Богородице у цркви Свете Софије у Варшави почела је 20. септембра 2022. године свеноћним бденијем којим је началствовао Преосвећени Епископ семјатички Варсонуфије.


На сам дан празника, после чина освећења воде, уследила је света Литургија којом је началствовао Његово Високопреосвештенство Митрополит варшавски и све Пољске г. Сава уз саслужење преосвећених епископа хајновског Павла и семјатичког Варсонуфија, као и свештенства из више епархија. Појали су парохијски хор под диригентском палицом Богдана Кузмика и омладински и дечји хор под диригентском палицом Ане Јаконук.

На крају празничног богослужења архипастирским словом верном народу се обратио митрополит Сава, који је иницијатор изградње цркве Свете Софије у пољској престоници:

-Ово је дан Господњи, радујте се људи! Величина духовне радости која се излила из данашњег богослужења, коју на посебан начин осећамо у овом храму, произилази из плодова Премудрости Божје према палом човеку. Пресвета Богородица, која је у својој утроби одњихала Спаситеља нашег Исуса Христоса, поново нам је дала наду у свом рођењу. Управо је Она, у великој и неописивој милости, означила наш пут ка Творцу.


Извор: Инфо-служба СПЦ