Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Ми смо позвани на овај свет да сведочимо истину


На празник Светих и праведних Јоакима и Ане, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 22. септембра 2022. године свету архијерејску Литургију у храму посвећеном овим Светитељима у Међулужју.


Звучни запис беседе


Саслуживали су: игумани манастира Пиносава архимандрит Петар (Драгојловић) и игуман манастира Тресије јеромонах Серафим (Ракановић); умировљени парох младеновачки протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић, архијерејски намесник опленачки протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, архијерејски намесник космајски протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, архијерејски намесник младеновачки протојереј-ставрофор Жељко Ивковић, старешина Светоуспенског храма у Младеновцу протојереј-ставрофор Слободан Кеџић, старешина храма Благовести Пресвете Богородице у Рајковцу протојереј Александар Марковић, јерођакон Василије (Старовлах), ђакон Стеван Илић и ђакон Саша Костадиновић.

– Ми хришћани смо позвани на овај свет да сведочимо истину, али не можемо сведочити истину ако истином не живимо. Ми смо овде послати, на овај свет, да кажемо да се без обзира шта се дешава на свету и око нас да се можемо спасити. И да докажемо да би овај свет опет могао да буде рај. Онакав какав га је Бог у почетку створио, истакао је владика Јован.


Извор: Епархија шумадијска