Type Here to Get Search Results !

Епископ Херувим: Нама је задатак да подражавамо покајање и смирење покајаног разбојника

На Крстовдан, 27. септембра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим началствовао је евхаристијским сабрањем у капели Преображења Господњега у манастиру Успења Пресвете Богородице у Даљу.


Епископу Херувиму саслуживали су архимандрит Мирон Вучићевић, настојатељ манастира и ђакон Војислав Николић, ђакон придворне капеле Светог првомученика и архиђакона Стефана у Даљу.

-Свакодневно се распињемо кроз овоземаљска искушења, али ако будемо имали смирење покајаног разбојника лакше ћемо пребродити море проблема. Немајући у себи покајања саображавамо се овосветској глобалистичкој причи која нас води странпутицом у сурогат вредности, супротно традицији и природи. Идући за покајањем ићи ћемо трновитим путем, али једино тај пут води ка Васкрсењу. Господ Исус Христос страда ради људског рода, да бисмо ми могли постати синови и кћери Божије. Данас прослављамо Крст Господњи, прослављамо страдање за Христа. Једно обично дрво постаје дрво спасења, облагодаћено. Кроз људске очи то је туга и трагедија, али Бог људима тако отвара могућност заједнице, рекао је у беседи Епископ Херувим.


Извор: Епархија осечкопољска и барањска