Type Here to Get Search Results !

Митрополит Хризостом: Бог никада и никога не оставља самога у невољи


На дан молитвене успомене светих Јоакима и Ане, 22. септембра 2022. године, Његово Високопреосвештенство митрополит дабробосански Господин Хризостом служио је свету архијерејску Литургију у храму светих. Његовом Високопреосвештенству Господину Митрополиту саслуживали су: протојереј Александар Млађеновић, протонамјесник Душко Глигић и ђакон Будимир Гардовић.


Након Литургије обављен је трократни опход око храма, те је митрополит благословио славско кољиво и са кумом данашњег славља преломио славски колач. 

У беседи о Светим богородитељима Јоакиму и Ани митрополит је, између осталог, истакао: Управо Свети Богородитељи Јоаким и Ана су знајући Закон божији живјели свето и праведно, са пуно вјере и повјерења у Бога свога. Живећи закон божији живјели су не само вјеру и љубав већ и наду у свога Бога. Знали су да их Бог никада неће оставити саме и неутјешне. Бог никада и никога не оставља самога у невољи. Бог, који је саздао човјека као слику своју дао му је све у своје вријеме што му  је потребно за спасење. Зато никад не губимо наду. Вјерујемо и надајмо се!


Извор: Митрополија дабробосанска