Type Here to Get Search Results !

Група православних румунских филмских стваралаца посетила Свето-Тројичину Сергијеву Лавру


Протојереј Кипријан Мега, клирик Румунске Православне Цркве, филмски редитељ, који борави у Москви поводом учешћа на 44. Московском међународном филмском фестивалу посетио је Сергијев Посад.


Протојереја Кипријана пратили су запослени у филмској кући „Eirina Film“, продуцент Л. Мега и С. Чобану, службеник Сектора протокола Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије С. А. Бекешченка.

Госте из Румунске Патријаршије срдачно је поздравио старешина Ходочасничког центра Свето-Тројичине Сергијеве Лавре јеромонах Поликарп (Тибанов), након чега су у пратњи јеромонаха Јована (Мерзљакова) обишли историјске храмове манастира и поклонили се светињама, а такође се упознали са експозицијом Музеја хришћанске уметности „Црквено-археолошки кабинет“ Московске духовне академије.

Протојереја Кипријана и његове сапутнике примио је јереј Василиј Коваљчук, секретар Комисије Руске Православне Цркве за развој поклоничких путовања. Током сусрета, који је протекао у топлој и пријатељској атмосфери, отац Кипријан Мега је говорио о свом стваралачком путу, премијерној пројекцији свог филма „Глас вапијућег у пустињи“ одржаној 28. августа 2022. године у оквиру 44. Московског међународног филмског фестивала, а такође је пренео своје утиске приликом посете манастира преподобног Сергија. На крају сусрета гостима су уручени поклони за успомену из Свето-Тројичине Сергијеве Лавре.


Извор: Мospat.ru