Type Here to Get Search Results !

Празник Покрова Пресвете Богородице прослављен у Јерусалиму

Дана 13. октобра, уочи празника Покрова Богородице, празнична богослужења у главном саборном храму руског православља у Светој земљи, саборном храму Свете Тројице у Јерусалиму, предводио је митрополит вишгородски и чернобиљски Павле, намесник Успенске Кијево-печерске лавре. Саслуживали су му старешина Руске духовне мисије у Јерусалиму архимандрит Александар (Јелисов), чланови Мисије у свештеничком чину и свештенство Кијево-печерске лавре, који са својим архипастиром ходочасте у Светој земљи.


У оквиру путовања ходочасници су служили Свету Литургију на Гробу Господњем, примио их је Његово Блаженство Патријарх Светог града Јерусалима и целе Палестине Теофил III, учествовали у богослужењима код гроба Богородице у Гетсиманији и на месту Рођења Христовог у Витлејему, посетили Спасо-Вазнесењски манастир на гори Елеон, Горненски манастир у Ајн-Карему и подворје Руске духовне мисије у Хеброну, на чијој територији се налази Мамврејски храст.

На празник Покрова Пресвете Богородице, 14. октобра, митрополит Павле, уз саслуживање свештенства Мисије и Кијево-печерске лавре, служио је Литургију у саборном храму Свете Тројице.

На празник, старешина Мисије, архимандрит Александар предводио је Литургију у Горненском манастиру у Ајн-Карему. Након отпуста свештенство је прославило величање празника, затим је, уз појање празничних песама, литија сестара и свештенства манастира кренула ка Казанској цркви, где су се поклонили преподобној Казанској икони Пресвете Богородице, преноси прес служба Мисије.


Извор: Мospat.ru