Type Here to Get Search Results !

Представник Руске Православне Цркве састао се са Епископом Јерменске Апостолске Цркве у Дамаску


Представника Патријарха московског и целе Русије при Патријарху антиохијском и целог Истока архимандрита Филипа (Васиљцева) примио је 28. септембра епископ Јерменске Апостолске Цркве у Дамаску Армаш Налбандијан у својој резиденцији у историјском центру сиријске престонице.


Током сусрета архимандрит Филип је епископу Армашу Налбандијану причао о активностима Представништва Руске Православне Цркве у Сирији и изразио наду у сарадњу са епархијом Јерменске Апостолске Цркве у Дамаску.

Епископ Армаш је са своје стране говорио о активностима епархије, показао госту општеобразовну школу при његовој резиденцији, учионице. Изражена је нада да ће Представништво помоћи у организовању наставе руског језика за ученике општеобразовне школе при Епархији Јерменске Апостолске Цркве у Дамаску.

На крају састанка архимандрит Филип је поклонио епископу Армашу Налбандијану неколико комплета књиге Његове Светости Патријарха московског и целе Русије Кирила на арапском језику „Слобода и одговорност“, преноси сајт Представништва.


Извор: Мospat.ru