Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јоаникије обишао радове на уређењу конака манастира Стањевићи


Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије послије Свете литургије коју је на празник свог небеског покровитеља Светог Јоаникија Великог, 17. новембра, служио у манастиру Рустово, у пратњи секретара протојереја Остоје Остојића, јерођакона Гавила и г. Николе Јоксимовића, посјетио је манастир Стањевићи.


Свечано дочекан од братије на челу са архимандритом Јефремом, настојатељем, уз звуке звона и пјесму Мајци Божјој “Достојно јест”, ушао је у олтар, поклонио се Светом престолу и Јеванђељу и цјеливао свете мошти.

Са пар пригодних ријечи игуман Јефрем је поздравио Његово високопреосвештенство и уз ријечи честитке за “Ден Ангела” – имендан, предао му скромни, али од срца дар, умјетничку слику Ловћенске капеле, у спомен 50 година од када је безбожнички пијук ударио у “Олтар прави на камен крвави”, како је написано у посвети.

Уз трократно појање “Многаја љета” Митрополит је благословио све присутне и захвалио се на дару. Потом је, уз стручно објашњење архитеката монаха Симеона Драговића и Станка Ловрића, водитеља пројекта “Библиотека – задужбина Митрополита Амфилохија”, обишао радове на досадашњем уређењу дијела манастирског конака, простора у коме ће, ако Бог да живота и здравља, ускоро бити уређено потоње завјештање нашега Ђеда.


Извор: Митрополија црногорско-приморска