Type Here to Get Search Results !

Митрополит волоколамски Антоније разговарао са амбасадором Руске Федерације у Србији


Митрополит волоколамски Антоније, председавајући Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије, који је допутовао у радну посету Београду по благослову Његове Светости Патријарха московског и целе Русије Кирила, састао се 10. новембра са изванредним и опуномоћеним амбасадором Руске Федерације у Републици Србији А. А. Боцан-Харченком.


Састанку су присуствовали саветник Његове Светости Патријарха московског и целе Русије протојереј Николај Балашов, настојатељ подворја Руске Православне Цркве у Београду протојереј Виталиј Тарасјев, в.д. заменика председавајућег ОСЦП-а протојереј Игор Јакимчук и јереј Александар Јершов, секретар председавајућег ОСЦП-а.

А. А. Боцан-Харченко је срдачно дочекао госта и говорио о тренутном стању билатералних руско-српских односа оценивши улогу спољнополитичке делатности Руске Православне Цркве у њиховом одржавању и развоју.

Митрополит волоколамски Антоније захвалио се руском амбасадору на гостопримству, упознавши га са најважнијим догађајима у односима између Руске и Српске Православне Цркве и заједничким пројектима које спроводе.


Извор: Мospat.ru