Type Here to Get Search Results !

Митрополит Хризостом: Свако од нас носи неке окове, окове гријеха, а то су окови смрти


На дан успомене на светог апостола Петра, односно његовог чудесног ослобађања од окова, које је у народу познато као „часне вериге“, 29. јануара 2023. године, Митрополит дабробосански г. Хризостом служио је свету Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Рудом.


Високопреосвећени је обишао локацију Старог Руда, које је у стравичним поплавама 1896. године нестало са лица земље, а где је својевремено, на месту старе цркве, постављен крст и где је 2022. године, у договору са Градском управом општине Рудо и ЦО Рудо, започето чишћење старог црквишта и његово уређење, како би се ове, 2023. године, све припремило за молитвени сабор и почетак градње нове цркве Светог пророка Илије, а читав простор претворио у спомен парк древног храма и благочестивих хришћана који су се ту Богу молили.

Митрополит је у беседи на светој Литургији, између осталог., указао:

"Ми данас славимо Бога који чини чуда и спасава и његовог слугу ап. Петра који је волио Господа, љубио Господа, а који је као што знамо тешко гријешио. Одрекао се три пута Господа. Због његових сагрјешења и гријешења  Господ га је због тога једном и прекорио и рекао му ''иди од мене сатано, јер си ми на саблазан''. Али Господ га није одбацио. Он га је васпитавао и водио га до покајања...то је та чудесна  божанска педагогија. Бог на чудесан начин исправља једног грешника који се одрекао Господа Исуса Христа...нека Господ данас и нама да снаге, да се и ми ослободимо наших окова гријеха. Свако од нас носи неке окове, окове гријеха, а то су окови смрти...“


Извор: Митрополија дабробосанска