Type Here to Get Search Results !

Божић у Крушевцу; богослужио Епископ Давид


Његово Преосвештенство Епископ Крушевачки г. Давид на празник Рођења Богомладенца Христа свету Литургију служио је у Саборном храму св. Георгија у Крушевцу.


Саслуживали су протојереји-ставрофори :Ђорђе Милојковић, Љубиша Милошевић, Цветан Топличанин, Новица Тасић, протојереји: Драгић Илић, Ненад Радосављевић, Милош Костић, Ненад Драгичевић, јереј Андрија Јелић, протођакон Јован Миленковић, ђакони Ненад Матић и Светозар Стојановић.

Појали су теолози и богословци заједно са појцима саборног храма.

Божићну Посланицу прочитао је старешина храма верном народу, који је испунио храм и дошао у великом броју да чује реч Божију и причесте се светим Даровима на спасење и живот вечни.

По завршеној служби као сваке године уприличен је Божићни програм у организацији Епархије крушевачке, туристичке агенције и градске управе града Крушевца и ломљење божићне Чеснице. Све присутне је на почетку програма поздравио Епископ крушевачки г. др. Давид честитајући најрадоснији празник рођење Господње са молитвеном жељом да сви угледајући се на Богодете Исуса узрастамо у вери и љубави хришћанској.

На програму је присуствовао министар полиције Републике Србије г. Братислав Гашић, градоначелник госпођа Јасмина Палуровић, председник Скупштине града г. Предраг Вукићевић, начелник расинског округа г. Иван Анђелић, начелник МУП - а г. Иван Миленковић, г. Александар Јовановић зам. градоначалнице, представници војске Републике Србије и свих културних и јавних установа града Крушевца.

У програму је учествовао и дечији црквени хор,, св. Кнез Лазар,, под управом протинице г-ђе Весне Пешић.


Извор: Епархија крушевачка