Type Here to Get Search Results !

Краљевски пар дочекао Митрополита платамонског Георгија


Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина угостили су данас у свом дому, Краљевском Двору у Београду, Његово Високопреосвештенство Митрополита китруског, катеринског и платамонског господина Георгија, у оквиру његове посете Србији. 


Његово Високопреосвештенство је старешина Митрополије која је снажно повезана са Србијом, много људи из наше земље посећује ово подручје у Грчкој у време годишњих одмора, али тамо и живи много Срба. Он је те везе представио Њиховим Краљевским Височанствима и изразио жељу да Престолонаследник и Принцеза дођу у званичну посету.

У даљем разговору, Митрополит је показао и да је веома упознат са активностима Краљевске породице, те му је драго што је могао да чује још више о добротворним и свим осталим делатностима Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине, али и о снажним историјским везама између Краљевске породице Србије и Грчке.

Престолонаследник Александар је Митрополиту Георгију показао и Дворску капелу Светог Андреја Првозваног, где је Његово Високопреосвештенство отпевао тропар посвећен Рождеству Христовом.

„Посета Његовог Преосвештенства донела нам је велику радост и увек нам је изузетно драго да поздравимо угледне госте из иностранства и да им представимо нашу лепу земљу и народ. Наравно, пошто Митрополит долази из наше братске земље, Грчке, није било толико тога што већ није знао, моја супруга и ја смо били веома импресионирани његовим знањем о Србији и уживали смо у пријатном разговору.

Важно је да наше везе са народом Грчке буду чврсте и да се одржавају и негују на свим нивоима, јер је то најбољи пример правог и искреног пријатељства међу народима. Такође сам веома срећан што ће касније данас Митрополит Георгије имати и сусрет са Његовом Светошћу Патријархом српским господином Порфиријем“, рекао је Њ.К.В. Престолонаследник Александар.


Извор: Радио Слово љубве