Type Here to Get Search Results !

Патријарх Порфирије разговарао са Гувернером Крита


Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 24. фебруара 2023. године у Патријаршијском двору у Београду Његову Екселенцију г. Ставроса Арнаутакиса, регионалног гувернера Крита.


У срдачном разговору Патријарх је нарочито истакао да су дубоке историјске везе два народа крунисане пријатељским и братским односом грчке државе, народа и Цркве према Српској Цркви и српском народу, посебно у последњој деценији двадесетог столећа. – Односе, који трају вековима уназад, карактерише међусобно поштовање, узајамна помоћ, а поготово једна вера православна. Такви односи су чврст ослонац и мотивација за будуће унапређење сарадње народа и држава – нагласио је Патријарх.

Надовезујући се на Патријархове речи, гувернер Арнаутакис је указао на широк спектар могућности за унапређење сарадње на пољу просвете, културе и међуцрквене сарадње.

Пријему су присуствовали Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, шеф Кабинета Патријарха српског; Његова Екселенција г. Душан Спасојевић, амбасадор Републике Србије у Републици Грчкој; као и два заменика гувернера Арнаутакиса.


Извор: Инфо-служба СПЦ