Type Here to Get Search Results !

Архијереј Руске Цркве учествовао на крсној слави српског манастира у Буенос Ајресу


Дана 29. јануара епископ аргентински и јужноамерички Леонид на позив архијереја Српске Православне Цркве епископа буеносајреског и јужно-централноамеричког Кирила посетио је манастир Светог Саве у Буенос Ајресу.


Архипастири су служили Свету Литургију у храму Светог Саве српског. Свечаном богослужењу, уприличеном поводом крсне славе манастира, епископу Леониду и епископу Кирилу саслуживало је свештенство епархија Московске и Српске Патријаршије.

Пре Свете Литургије архијереји су освештали цркву и манастирске просторија након поправке.

Његово Преосвештенство Кирил је узвео у чин игуманије старију сестру Савиног манастира монахињу Марију.

Богослужења су вршена на црквенословенском, српском и шпанском језику.

После заамвоне молитве, по српском обичају, обављен је обред Крсне славе у славу празника, преноси сајт Епархије аргентинске.

Након отпуста Литургије епископ Кирил је срдачно поздравио све присутне, честитао славу парохијанима и гостима, а такође заблагодарио свима на заједничкој молитви. Владика Леонид се обратио епископу Кирилу речима захвалности на позиву да подели радост празника, за братску љубав и пажњу, напомињући да је Свети Савва српски веома поштован у Русији и другим словенским земљама, а да се житије овог свеца често среће у древним руским рукописима почев од краја XIV века.

Свечаном богослужењу присуствовали су отправник послова амбасаде Републике Србије у Републици Аргентини, представници српске дијаспоре, као и бројни гости. За славском трпезом настављено је братско дружење.


Извор: Мospat.ru