Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин богослужио у Пожеги поводом храмовне славе


У навечерје празника Света Три Јерарха служено је празнично бденије којим је началствовао протојереј Крста Лазић уз саслужење Архијерејског намесника пожешко-ариљског протојереја Драгана Стевића и старешине Цркве у Ариљу јереја Бојана Милошевића.

Након празничног бденија, сабрана заједница из храма прешла је у просторије галерије културног центра Пожега где је одржано добротворно вече гуслања и представљање традиционалних вредности. Гости на овој вечери били су УГ-„Право у жицу“ из Ужица, а поред овог удружења имали смо част да нас посете и млади гуслари из Црне Горе (Плужина, Подгорице и Никшића).Сав прилог са ове вечери био је намењен за наставак радова при Храму Света Три Јерарха у Пожеги.

На дан славе имали смо част да у нашем граду и нашем Храму началствује Светом Литургијом Његово Преосвештенство Владика жички господин Јустин. Саслуживали су протојереј Драган Стевић, протојереј-ставрофор Милић Драговић из Ужица, протојереј-ставрофор Дмитар Луковић, умировљени парох из Пожеге, јеромонах Иларион, сабрат Манастира Преображења, протојереј Мирчета Крупниковић из Ариља, протојереј Љубан Петровић из Ужица, протонамесник Владимир Кораћ из Севојна, протојереј Небојша Дабић из Чачка, јереј Раде Марић из Лучана, протојереј Божо Главоњић, протојереј Милован Вујовић, протојереј Дејан Ракић, као и ђакони Стефан Симић и Дарко Глукчевић.

Поред многобројног свештенства велики број народа сабрао се у Храму Света Три Јерарха да дочека свог Архијереја и литургијски увелича славу новог пожешког храма. Литургији су присуствовали представници војске, полиције и градских власти. У току Литургије протонамесник Милован Вујовић и јереј Дејан Ракић, произведени су у чин протојереја, а за дугогодишњи рад и службу у Цркви Божијој. Са великом радошћу велики број верника приступио је Светом Причешћу, а затим је одржан пригодан програм у храму. Гости из гусларског удружења извели су неколико нумера пред Епископом и народом, а подељен је антидор и иконица Света Три Јерарха на благослов свима који су били присутни. Потом је уприличено послужење за све присутне.


Извор: Епархија жичка