Type Here to Get Search Results !

Жељка Цвијановић посетила Српску православну гимназију у Загребу


Председавајућа Председништва Босне и Херцеговине гђа Жељка Цвијановић посетила је 16. марта 2023. године Српску православну општу гимназију „Кантакузина Катарина Бранковић“ у Загребу.

Председницу Цвијановић, у чијој пратњи се налазио и амбасадор г. Александар Врањеш, на загребачком Светом Духу дочекали су протонамесник Богољуб Остојић, архијерејски заменик, и протојереј-ставрофор Слободан Лалић, директор Гимназије, као и ученици из Републике Српске који похађају Гимназију у Загребу.

Уследио је пријем у Духовном центру током којег је протонамесник Богољуб Остојић гошћи пренео поздраве Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, који администрира Митрополијом загребачко-љубљанском, и даровао монографију Саборног храма Преображења Господњег у Загребу.

Окупљеним медијима се након пријема обратио најпре директор Гимназије протојереј-ставрофор Слободан Лалић који је исказао задовољство и част због посете Председавајуће Председништва Босне и Херцеговине: – Наш рад се прати и у Босни и Херцеговини, одакле је десетак ученика наше школе. Разговарали смо о начинима на које институције у Босни и Херцеговини могу подржати наш рад и начинима на које се можемо повезати са сличним установама како у Републици Српској, тако и у цијелој Босни и Херцеговни.

Предсједавајућа Цвијановић је исказала задовољство због уређења и организације Гимназије. – Ово је била прилика и да видим ученике који долазе са територије Републике Српске, казала је председавајућа Цвијановић и додала да ће Кабинет Председника Републике Српске финансијски помоћи овогодишњу матурску екскурзију.


Извор: Митрополија загребачко-љубљанска