Type Here to Get Search Results !

Епископ Теодосије: Пост и молитва су два крила са којима можемо да узлетимо у небеске висине ка Господу


Владика рашко-призренски Теодосије служио је данас литургију у цркви Рођења пресвете Богородице у Гораждевцу и најавио почетак њене обнове. Он је у беседи поручио житељима Гораждевца да се сабирају у љубави, заједништву и слози и да не продају имања која угрожавају опстанак села.

Владика рашко-призренски Теодосије је на почетку беседе, пред око стотак верника, подсетио да је у току васкршњи пост и значај молитве током њега речима да су пост и молитва два крила којима можемо да полетимо.

„Пост нам даје здравље и душевни и телесно и никада не иде једно без другог. Пост и молитва су два крила са којима можемо да узлетимо у небеске висине ка Господу. Ако је једно то крило повређено као што птица не може да узлети са једним крилом, тако и ми не можемо ако не спојимо пост и молитву“, каже Владика у својој беседи.

Владика је у беседи житељима Гораждевца рекао да се сабирају у љубави, заједништву и слози и да несебично гледају и мисле једни на друге, а не само на себе.

„Оно што нам је Господ дао да наши преци сачувају и нама предају да ми то сада занемарујемо, било да је вера у питању, било да је овај храм, било да је земља коју смо наследили. Нажалост, и то се дешава, да многи дижу сидро, копају оно дрво са кореном, одлазе са Косова, продају све што имају мислећи да ће негде срећу наћи. То је нешто, рекао бих, задње што човек треба и што може да уради. Погледајте многе који су тако урадили немајући веру да истрају, да опстану уз Божију помоћ. Не сами, са црквом да истрају на свом подвигу, на крсту, на путу Христовом. Они који одлазе на такав начин неће наћи радост и срећу“, рекао је у беседи владика Теодосије у Гораждевцу.

На литургији су саслуживали парох гораждевачки отац Ненад Нашпалић и протојереј Ђорђе Стефановић.

Владика Теодосије обавестио је присутне да ће ускоро почети обнова Цркве рођења Пресвете Богородице и парохијског дома у Гораждевцу.

Након службе, владика је са свештеницима и верним народом обишао део црквеног имања и разговарао са житељима Гораждевца.


Извор: Радио Светигора