Type Here to Get Search Results !

Митрополит Хризостом: Смјестимо Господа у срца наша да бисмо Га дочекали у тајни Његовог васкрсења


Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Хризостом служио је 9. априла 2023. године, на празник Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим, свету архијерејску Литургију у храму Успења Пресвете Богородице у Мокром.


Саслуживали су протојереји Никола Ковач, архијерејски намесник соколачко-паљански, и Драган Матић, парох мокрањски; као и ђакон Владислав Ковач.

Том приликом, митрополит Хризостом је освештао нови иконостас у том храму и доделио Златне ордене Светог Петра Дабробосанског верницима заслужним за обнову храма.

– Бог увијек долази човјеку као слици својој, као ономе кога је саздао. Бог љубави долази да спаси човјека и да га учини по благодати једнаким Богу. Будите свети као што је свет Господ Бог ваш! Будите богови по усиновењу! Зато на данашњи дан пре две хиљаде година Господ наш Исус Христос дође  у свети град  Јерусалим, а дјеца Јерусалимска дочекаше га с радошћу и пјесмом: Благословен који долази у име Господње! Алилуја! Данас Он долази у наша срца, у наше храмове, у наше домове, градове и села. Зато, браћо и сестре, отворимо Му наша срца да уђе у нас и буде у нама и са нама. Овај празник не представља само неки историјски догађај кога се ми сјећамо. Не овај и сваки други празник је наш лични доживљај празника, доживљај Бога који воли и спасава човјека. Нека свако од нас данас буде духовни Јерусалим и да Господ уђе у нас као у нови Јерусалим, а ми да га дочекамо и кажемо: Благословен који долази у име Господње! Смјестимо Господа у срца наша да бисмо Га дочекали у тајни Његовог васкрсења када ћемо заједно са Њиме саваскрснути – беседио је митрополит Хризостом.


Извор: Митрополија дабробосанска