Type Here to Get Search Results !

Презвитер мр Блажо Божовић у емисији "Ризница вјере": Црква пројављује љубав према свим људима


Гост новог издања емисије "Ризница вјере" која се емитује у програму Радио-Телевизије Никшић, био је презвитер мр Блажо Божовић, парох при Светогеоргијевском храму Под Горицом, управник Пастирско-саветодавног центра Митрополије црногорско-приморске и координатор терапијске заједнице "Земља живих" у Црној Гори. 

У емисији аутора и водитеља Сенке Чоловић Шумић премијерно је обзнањена вест да је из штампе изашла књига оца Блажа под насловом "Терапијска заједница Земља живих". Књига је настала на основу магистарске тезе која је одбрањена 2014. године у Атини. Књига је на српском језику изашла из штампе у издању издавачке установе православне Епархије бачке "Беседа", благословом Његовог Преосвештенства Епископа новосадског и бачког др Иринеја. Рецензенти књиге су Његова Светост Патријарх српски др Порфирије и Његово Преосвештенство Епископ крушевачки др Давид. Књигу је са грчког језика превео С. Јакшић.

Отац Блажо је у оквиру емисије говорио о Пастирско-саветодавном центру Митрополије црногорско-приморске, истичући да Црква на овај начин показује бригу и љубав према свакоме човеку, а особито према онима који су потребити. 


Приредила редакција портала "Ризница"