Type Here to Get Search Results !

Епископ Василије свештенослужио у Добановцима


У пету недељу по Педесетници, 9. јула 2023. године, на дан празника Преподобног Давида Солунског, Светом архијерејском Литургијом у добановачкој цркви Светог оца Николаја, началствовао је Епископ сремски Господин Василије.


Током свете Литургије, Његово Преосвештенство је у чин презвитера рукоположио ђакона Стефана Гавровског, мастер теолога, назначивши га за пароха румског. 

Честитајући свештеничку службу оцу Стефану, нареченом пароху румском, Преосвећени Владика Василије је позвао верни народ да се усрдно моли за њега, како би, потпомогнут заједничком молитвом, превазишао искушења са којима ће се сусретати током свештеничке службе и поверени му народ мудро водио. Управо је о потреби заједничке молитве и сабирања у нашим храмовима беседио Његово Преосвештенство, након Божанске Литургије, позвавши верне да се моле у свом срцу да утихну сви пожари и сви ратови широм света.

Након духовног славља уследила је трпеза љубави за коју се побринуло братство храма Преноса моштију Светог Оца Николаја у Добановцима, предвођено старешином ове светиње, протојерејем Миланом Алимпићем.


Извор: Епархија сремска