Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Зло има упориште у удаљавању од Бога


Његово Преосвештенство Епископ жички г, Јустин предводио је у недељу пету по Духовима, 9. јула 2023. године, литургијско сабрање у храму св. Архангела Гаврила у Заблаћу. 


Звучни запис беседе


Преосвећени Владика је у беседи на јеванђељски одељак, указао на важност црквеног живота као силе која нас чува од дејства нечастивих сила. Само Господ Бог може да нас избави од нечистих сила и зла, човек то не може сам, рекао је Владика и нагласио да "ако не радимо на себи и отворимо врата душе наше, воље наше, ума нашега", неминовно је да отварамо врата непојманику, коме врата затварамо држањем заповести, исповешћу и причешћем.

Епископу су саслуживали старешина храма протојереј-ставрофор Радован Стевановић, протојереј Милољуб Мирковић, архијерејски намесник трнавски протојереј Мирослав Петров, протојереј Александар Грујовић, ђакони Стефан Симић и Стефан Медар, уз учешће и молитвено присуство бројног верног народа парохије заблаћске и околине, као и гостију. Сабрање је улепшало појање протопсалта Ивана Трајковића, уз пратњу певнице Храма Светог архангела Гаврила и осталог верног народа.


Извор: Епархија жичка