Type Here to Get Search Results !

Епископ Василије: Зидање светиње - духовна изградња нас самих


Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије је у четвртак 10. августа 2023. године, на углу улица Војвођанске и Матице српске у Сурчину, извршио чин освећења крсног знамења и земљишта будућег храма посвећеног Рођењу Пресвете Богородице. 


Звучни запис беседе


Ово ће бити трећи храм у Сурчину поред храмова посвећених Преподобној мати Параскеви (у центру насеља) и светом апостолу Матеју (у Новом Сурчину). Владика је у беседи истакао да ће ова светиња бити украс овог дела Сурчина, на понос и радост Пресвете Богородице, додајући су ово освећено место и крст знак духовне обнове нашег српског народа. Владика је упутио велику благодарност породици Маџаревић која је поклонила земљиште за градњу Богородичине цркве и позвао верни народ да саборно учествује у градњи овог храма, јер зидајући храм, духовно се рађа и изграђује.

Епископу Василију саслуживали су Архијерејски намесник земунски протојереј Страхиња Голијан и пећиначки протонамесник Бојан Мијановић као и епархијски ђакон Горан Власац.

Земљиште је даривао г. Живко Маџаревић који је испоштовао жељу свог блаженопочившег оца, Мила Маџаревића који је за живота изразио жељу да земљиште поклони нашој Светој Цркви, српском роду и свим поколењима који буду долазили на молитву у цркву.

Свечаном чину освећења присуствовали су чланови Црквеног одбора за градњу цркве и председник Општине Сурчин, г. Стеван Шуша који је са сарадницима пружио пуну подршку градњи треће сурчинске цркве.


Извор: Радио Слово љубве