Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Прво место у нашем животу једино припада Богу


Дана 27. августа 2023. Његово Преосвештенство Епископ жички Господин Јустин служио је Свету Литургију у Храму Успења Пресвете Богородице у Чачку.


На почетку Свете Литургије Владика је рукопроизвео у чин чтеца Стефана Дончића из Краљева, свршеног богослова Богословије Светог Саве у Београду, који одлази на студије на Православни богословски факултет у Либертивил.

На Малом входу протојереј Крстивоје Милуновић је одликован правом ношења напрсног крста, а јереји Никола Вукобрат и Живко Дамјановић су произведени у чин протојереја.

У слову своје архипастирске беседе Владика нас је подсетио на поуку из данашње јеванђелске перикопе о богатом младићу. Материјалне вредности не смеју бити на првом месту, јер једино Богу припада то место и све остало своју вредност добија из односа према тој стварности.

Великој радости данашњег сабрања допринело је и рукоположење чачанског вероучитеља, мастер теолога Душана Арсенијевића у свештени чин ђакона.

Након Свете Литургије братство храма је уготовило трпезу љубави на којој су се обратили новопроизведени протојереј Никола, испред свих данас одликованих  и новорукоположени ђакон Душан, који су заблагодарили Епископу што их је удостојио датих им чинова.


Извор: Епархија жичка