Type Here to Get Search Results !

Епископ Алексеј: Господ ће нам увек пружити руку


Његово Преосвештенство викарни Епископ хвостански г. Алексеј је у недељу девету по Духовима, 6. августа 2023. године, свету Литургију служио у храму Светог Вазнесења Господњег у центру Београда. 


Звучни запис беседе


Преосвећеном је саслуживало братство овог храма на челу са старешином, протојерејем Арсенијем Арсенијевићем, уз појање певничког хора и молитвено учешће бројног сабраног верујућег народа. Заблагодаривши Свјатјејшем Патријарху Порфирију на благослову да у овај дан служи Богу у овом храму, Владика Алексеј је изразио своју радост овим сабрањем, указавши, да треба увек и у сваком тренутку да благодаримо Господу на дару да се на Литургији саберемо, јер никада не знамо када ће нас Господ позвати к Себи. Тумачећи прочитано јеванђељско зачало, Владика Алексеј је поучио да нас "Христос никада не оставља, па ни кад мислимо да смо остављени". А зашто онда посумњамо, упитао је Владика и додао да је добро што смо маловерни, али је веома опасно када нестане вере.

Благодарећи љубави и пожртвованости Жена мироносица које делују при Вазнесењском храму, после свете Литургије је приређена трпеза љубави.


Извор: Радио Слово љубве