Type Here to Get Search Results !

Епископ Херувим: Христос љубављу спасава човека

У уторак, 15. августа 2023. године, када Црква слави Пренос моштију Светог првомученика и архиђакона Стефана, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим служио је свету архијерејску Литургију у боровском храму поводом храмовне славе.


Епископу Херувиму саслуживали су протојереј-ставрофор Саша Кузмановић, архијерејски намесник вуковарски, протојереј-ставрофор Милован Влаовић, други парох даљски, протојереј-ставрофор Миљен Илић, други парох вуковарски, протојереј Александар Ђурановић, архијерејски намесник осјечки, протонамесник Ненад Лазић, парох тењски, протојереј-ставрофор Чедо Лукић, архијерејски намесник боровски и протонамесник Драган Сердар, други парох боровски.

- Тешко је живети без Христа, тешко је живети без основних јеванђелских закона и без држања заповести Христових. Ако не држимо те заповести отићи ћемо странпутицама овога света и ограничићемо се законима овога света и времена. Такав ум не може да разуме Христа и благодат Светога Духа ту не борави. Такав не може да разуме етику Господа нашега Исуса Христа. Ми хришћани смо од свог рођења храњени тим семеном и да будемо христоносци и богоносци, да имамо такав потенцијал у себи. У себи имамо потенцијал који треба да се испуни, да буде аутентично сведочанство Христа у овом свету, рекао је Епископ Херувим у беседи. 


Извор: Епархија осечкопољска и барањска