Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јоаникије богослужио у Цетињском манастиру


Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије служио је данас Свету службу Божију у Цетињском манастиру. Саслуживало му је цетињско свештенствои свештеномонаштво. Након читања Јеванђеља бесједио је протојереј Остоја Кнежевић.


Он је, тумачећи данашњу јеванђелску причу, казао да је демонска сила присутна у овоме свијету и да она вреба свакога човјека у мјери колико се човјек за њу отвара.

“Зато је нама потребан Дух Божији, зато нам је потребна Црква и зато су нам потребни пост и молитва, да бисмо себе сачували од те нечисте силе”, рекао је он.

Додао је да се та нечиста сила не пројављује само кроз то да човјек бива бацан у воду и у ватру и да је страшан за сусрет са другим људима.

“То су они најбруталнији примјери посједнутости човјека демонском силом. Међутим, свугдје гдје су раздори међу људима, свугдје гдје је мука, гдје је страдање и неразумијевање међу људима демонска сила је присутна у овој или оној мјери”, објаснио је отац Остоја Кнежевић.

На крају Литургије вјернима се кратком бесједом обратио и Митрополит Јоаникије и честитао им почетак великогоспојинског поста.


Извор: Митрополија црногорско-приморска