Type Here to Get Search Results !

Зајечар: Девета годишњица архипастирске службе Епископа тимочког Илариона

У четвртак, 10. августа 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион прославио је годишњицу хиротоније торжественим литургијским сабрањем у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару. 


На светој Литургији Преосвећеном Епископу Илариону саслуживали су Његово Преосвештенство Епископ нишки господин Арсеније и свештенство Епархије тимочке. Лепоти богослужења допринело је појање зајечарског црквеног хора.

Након Литургије, Његово Преосвештенство Епископ Арсеније честитао је Преосвећеном Епископу Илариону данашњи дан и рекао: „Драги владико, од срца ти желим да те Господ благодаћу Духа Светога и молитвама Пресвете Богородице укрепи и оснажи, да на многаја и благаја љета управљаш Црквом Божјом овде у Тимочкој епархији, јер ми сви овде видимо плодове твога рада и рада твог свештенства и монаштва. Плодови су заиста богати и многобројни“.

Благодарећи свима на молитвеном учешћу и присуству, владика Иларион је истакао: „Увек наша благодарност почиње и завршава се благодарношћу живом, троједином и васкрслом Господу и Богу нашем, те тако благодарим Господу управо на ових навршених девет година током којих се много тога десило, много тога је урађено, а остало је да се уради и много више и у Цркви ће тако остати до краја света и века. Црква увек узраста до мере савршенства, као и ми заједно са њом и кроз њу, до пуноће и висине раста Христовог“. Епископ тимочки се, такође, присетио блаженоуснулог Патријарха Иринеја чијом руком је уведен у трон Епископа српских, молитвено му заблагодаривши на указаном поверењу и љубави.


Извор: Епархија тимочка