Type Here to Get Search Results !

150 година од обновљења храма у селу Влакчи


У шумадијском селу Влакчи, у предивном крајолику које окружује место где је подигнут Храм у Славу Пресвете Владичице наше Богородице, у недељу 10. септембра 2023. године, Светом Архијерејском Литургијом којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, прослављено је 150 година од освећења и обновљења храма.


Звучни запис беседе


У препуној порти Цркве у Влакчи сабрао се велики број верног народа овог краја који је са радошћу дочекао свог Архијереја.

Епископу су саслуживали Архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић, јеромонах Јован (Прокин), протојереј Јован Биберџић, протојереј Остоја Пешић, протонамесник Гојко Марковић, протођакон Иван Гашић и ђакон Стеван Илић.

После одслужене Свете Литургије са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, свима сабранима, о историји и најзначајнијим личностима које је изнедрило село Влакча, говорио је историчар др Немања Девић.

Сабрање је настављено свечаним ручком који су са великом љубављу спремили парохијани овог Светог храма заједно са својим парохом протонамесником Слободаном Радивојевићем.


Извор: Епархија шумадијска