Type Here to Get Search Results !

Православна парохија у Мароку прикупља средства за помоћ жртвама земљотреса


Марокански савет цркава изразио је саучешће мароканском народу после трагичног земљотреса у планинској провинцији Ел Хауз. Међу потписницима је и настојатељ храма Васкрсења Христовог у Рабату, протојереј Максим Масалитин.


Савет такође прикупља средства за помоћ погођенима. Како је наведено у телеграм каналу православне заједнице Марока, донације за помоћ жртвама могу се оставити сваког дана у православној цркви у Рабату, а у цркви у Казабланци прикупљање је обављено у недељу, 17. септембра.

Средства прикупљена од стране православне заједнице биће искоришћена за куповину лекова и основних производа са доставом у један од погођених планинских региона краљевине.

Поред тога, декретом мароканске владе основан је посебан фонд за отклањање последица земљотреса. Према објављеним извештајима, 13. септембра заједница је већ уплатила 5.000 дирхама у овај фонд.

Његова Светост патријарх московски и све Русије Кирил изразио је 9. септембра 2023. саучешће краљу Марока Мухамеду VI поводом земљотреса у овој земљи.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Рravoslavie.ru