Type Here to Get Search Results !

Евхаристијско сабрање у Лапову


У хладне новембарске дане, а у недељу када је Цркву Свете Петке у Лапову походило Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован мноштво народа се окупило у својој цркви да се огреје вером, утврди у нади и подели хришћанску љубав међусобом.


Звучни запис беседе


Посебно је било лепо видети мноштво деце из ОШ „Светозар Марковић“ која су од раних јутарњих сати пристизала са жељом да се сједине у Светој Тајни Причешћа са Христом. Верни народ је сачекао свог архијереја и са њим ушао у цркву, да како ће Преосвећени епископ Јован касније рећи, служи Свету Литургију, јер сви који су у Цркви служе Свету Литургију, свако на свој начин и у својој служби у коју их је Бог призвао.

Његовом Преосвештенству епископу Јовану саслуживали су: архијерејски намесник рачански протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић из Тополе, протојереј Велибор Јовановић из Раче, протојереј Миломир Васиљевић из Вишевца, протојереј Влада Бранисављевић из Раче, протонамесник Горан Живковић из Лапова, јереј Мирољуб Блажић из Саранова, протођакон Иван Гашић и ђакон Марко Арсенић из Лапова.


Извор: Епархија шумадијска