Type Here to Get Search Results !

Епископ Кирило свештенослужио у стањевићкој обитељи


Његово Преосвештенство Епископ буеносаирески и јужно-централноамерички и администратор Митрополије загребачко-љубљанске г. Кирило служио је данас, на празник Светих Отаца Архијерејску литургију у манастиру Стањевићи.


У литургијској бесједи Владика је рекао да Христов домострој спасења освећује сваки наш подухват.

“Наравно, оних који вјерују у Њега и који за њим ходе. Оно што је много важно да схватимо.да се није Христово рођење десило за тамо неко вријеме и да нема никакве везе са нашим или има само везе са историјским временом. Сваки догађај у домостроју спасења Спаситеља нашега има вјечно значење”, рекао је он.

Додао је да треба да, попут светих пророка, припремимо свој ум, своју душу, своје срце, да се Христос оваплоти и у нашим срцима и у нашој души, а и у нашим домовима, у породицама. Зато се за Божић посебно ставља акценат на породична славља. И као што знамо, много има обичаја везаних за то породично прослављање овог великог хришћанског празника”, нагласио је Владика Кирило.

На крају Свете литургије Владика је уручио ордене Светих апостола Петра и Павла, највише одликовање Епархије буеносаиреске и јужно-централноамеричке, добротворима архимандриту Јефрему (Дабановићу), игиману манастира Стањевићи и г. Марку -Бату Царевићу домаћину и предузетнику из Будве.


Извор: Митрополија црногорско-приморска