Type Here to Get Search Results !

Епископ жички богослужио у Трнави


Дана 30. децембра 2023. године, на празник  Светих преподобномученика ђакона Авакума и игумана Пајсија, Преосвећени Епископ жички Господин Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у селу Трнави, у храму посвећеном Благовестима, на обронцима планине Јелице.

Преосвећеном Епископу саслуживали су: протојереј Мирослав Петров, Архијерејски намесник трнавски, протојереј-ставрофор Радован Стевановић, парох заблаћки, протојереј Радиша Сеочанац, старешина Храма Свете великомученице Марине у Атеници, јереј Богдан Митровић, парох јежевачки, ђакони Стефан Симић и Душан Арсенијевић.

Преосвећени Владика нас је у слову своје архипастирске беседе подсетио на Свете преподобномученике игумана Пајсија и ђакона Авакума и на Светог пророка Данила којих се данас молитвено сећамо,  који су испунили речи данашњег Јеванђеља и одрекли се себе и узели Крст свој и пошли за Господом. Свети игуман Пајсије и ђакон Авакум су на овом месту као монаси  живели, духовно се уздизали и напајали истином. Када је дошло време да се опет сведочи истина, спроведени су у Београд и тамо страдали оставши верни истинитој вери. Они су имали истиниту веру и нису се поколебали, јер су имали за узор Спаситеља Христа који је за нас страдао, васкрсао и вазнео се, сео са десне стране Бога и Оца и посредује код Њега за нас, рекао је Владика Јустин.

Након заамвоне молитве, Епископ Јустин је благословио славске дарове и пререзао славски колач. У наставку, отац Милан Тодорић је са верним народом ове парохије уготовио трпезу љубави за све присутне.


Извор: Епархија жичка