Type Here to Get Search Results !

Митрополит Хризостом богослужио у храму на Башчаршији


Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Хризостом, служио је у недељу пред Рождество, 31. децембра 2023. године, свету архијерејску Литургију у Старом храму на Башчаршији. 


Високопреосвећеном Господину Митрополиту саслуживали су: протојереј-ставрофор проф. др Владислав Топаловић, протојереј Велимир Дивљановић, јереји Видак Вујадијоновић и Томислав Пајевић те ђакон Вукота Вишњевац. Велики број вјерника испунио је овај древни храм. Исто тако светој тајни причешћа приступио је велики бој вјерника. На крају свете архијерејске литургије Високопреосвећени је у име очева подјелио дарове како дјечици тако исто и одраслима.

-  Спаситељ свијета морао је доћи из племена Јудина и изникнути као младица из корјена Ијесејева, оца Давидова. Тај родослов племена Давидова сеже још од праотаца Аврама, Исака и Јакова и наставља се преко Јуде једног од дванест синова Израиљевих. Дакле, ми данас говоримо о светим оцима из родослова Господа Христа, родослова који почиње од Јуде и иде све до праведног Јосифа, сина Јаковљева,  обручника Пресвете Дјеве Марије, рекао је у беседи Митрополит дабробосански. 


Извор: Митрополија дабробосанска