Type Here to Get Search Results !

Архиепископ атински: Заборавимо све оно шта нас дели и залажимо се за све оно што нас спаја


Архиепископ атински и све Грчке Јероним началствовао је 1. јануара 2024. празничном доксологијом за Нову годину у Митрополији атинској, у присуству председнице Републике Грчке Катерине Сакеларопулу и премијера Киријакоса Мицотакиса.


Председницу су дочекали премијер Киријакос Мицотакис, председник Парламента Константинос Тасулас, новоизабрани регионални гувернер Атике Никос Хардалиас, новоизабрани градоначелник Атине Харис Дукас и протосинђел Светог синода, архимандрит Варнава Теохарис.

Атински атински је у новогодишњој поруци изразио жељу за креативном и мирном новом годином, оном која нас изводи из замки и тешкоћа. Архиепископ је истакао да је јединствена, најснажнија, најлепша девиза овог дана и дана који долазе: „заборавимо, било да су значајна или тривијална питања, све оно што нас дели, и изаберемо да живимо и боримо се за све што нас спаја, а тога је много.” На крају је пожелео срећну и светлу Нову годину.

Присутни су били министри владе, лидери и представници партија, шефови оружаних снага и снага безбедности, председник Врховног грађанског и кривичног суда и др.

После доксологије, архиепископ Јероним је отишао у Председничку палату да председници пожели срећну Нову годину.


За наш портал превод са енгелског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthodoxtimes.com