Type Here to Get Search Results !

Невена Милосављевић гост Радио-Светигоре: Вера је темељ и потпора свега


Гост новог издања емисије "Косметска кандила" која је на таласима Радио-Светигоре емитована у суботу 9. марта 2024. године, била је Невена Милосављевић, стални сарадник информативно-катихетског портала "Ризница". 


Звучни запис разговора


Говорећи о значају вере и свом доживљају вере као дара Божјег, Невена је, између осталог, рекла: "Вера је унутрашње стање душе и стање ума, али и унитарње стање срца. Не морам нешто да видим да бих веровала. Вера нас учи да у најтамнијој ноћи постоји једна звезда. Када је најтеже вера нам је потпора јер знамо да никада нисмо сами, јер знамо ко је наш небески Отац."

- Не можемо да подигнемо новац у својој банци. Морамо да идемо у Нови Пазар, Рашку… Највише су погођени пензионери, као и они који примају социјалну помоћ или дјечији додатак. Док оду до Новог Пазара или Рашке морају скоро да пороше то што су примили. Наше теме су шта ће бити сјутра и сви смо под страхом да нас могу ухапсити и осудити за нешто са чим немамо ништа. У страху прелазимо пунктове и њихове границе које скоро да личе на стање у Авганистану, како би нам што више улили страх да би напустили Косово и Метохију. Кад одлазимо преко границе бојимо се увијек да се не деси нешто због чега се нећемо моћи вратити - рекла је Невена Милосављевић гостујући у емисији "Косметска кандила", а указујући на тешкоће са којима се данас суочава наш народ на Косову и Метохији. 

У оквиру разговора Невена је, између осталог, говорила и о информативно-катихетском порталу "Ризница" у оквиру којег она објављује своју драгоцену поезију. Невена као стални сарадник наше интернет странице сведочи да њена поезија и сваки други вид њеног деловања јесте у служби Цркве и духовног изграђивања.

 * * *

Све до сада објављене садржаје духовне поезије Невене Милосављевић можете да прочитате ОВДЕ


Приредила редакција портала "Ризница"