Type Here to Get Search Results !

Драгоцени дар манастиру Преподобног Прохора Пчињског

На празник светог свештеномученика Ипатија епископа гангриског, 13. априла 2024. године, госпођа Љиљана Антић-Ранђеловић из Параћина, поклонила је своју имовину (један хектар и седамдесет ара) манастиру Преподобног Прохора Пчињског, коју је наследила од својих родитеља Трифуна и Анке Антић из села Горњег Старца, који су се преселили у Параћин 1966. године.


Потписивање Уговора о даривању имања обављено је у манастиру Светог Прохора где је Његово Преосвештенство епископ врањски г. Пахомије у име манастира као законски заступник потписао уговор. Потписивању уговора присуствовали су поред игумана манастира архимандрита Методијa, супруг госпође Љиљане, Јовица, проф. Др Драган Микић, Драган Стевановић, Ненад Манић, нотар из Бујановца који је извршио оверу Уговора. Након потписивања Уговара, епикоп Пахомије захвалио се је дародавцима истакавши да је ово први поклон манастиру у последње три деценија, и да породица Антић даје добар пример на који можемо да се угледамо, као што су то чинили наши преци који су градили, обнављали овај свети манастир који постоји више од девет ипо векова. 

У знак захвалности за учињено добро дело манастиру, епикскоп Пахомије доделио је госпођи Љиљани Антић-Ранђеловић Архијерејску грамату и икону Преподобног Прохора Пчињског. По завршетку радног дела у манастирској трпезарији уприличена је трпеза љубави. У поподневним часовима, епископ Пахомије посетио је село Горњи Старац и обишао је имање које је даривано манастиру, а на гробовима предака и сродника породице Антић одслужио помен.


Извор: Епархија врањска