Type Here to Get Search Results !

Света Тајна јелеосвећења у Цетињском манастиру


Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије служио је данас, у Велику сриједу Службу јелеосвећења у Цетињском манастиру.


Саслуживало му је свештеномонаштво манастира и свештенство цетињског архијерејског намјесништва.

Након службе, Митрополит Јоаникије је рекао да је обичај да се на овај дан, Велику сриједу служи Света тајна јелеосвећења, која је устројена ради исцјељења и душа и тијела.

„Ослањајући се на чудотворну Божју силу и милост коју је Господ толико пута пројавио у вријеме свога боравка на земљи и проповиједања Јеванђеља цијелом свијету, али и кроз цијелу историју, Цркве је ту исту благодат и милост пројављивао преко Светих тајни“, рекао је он.

Додао је да учествујући у овој Светој тајни и сјећајући се славних и великих догађаја из историје нашега спасења, ми се укрепљујемо овом Светом тајном.

„Да задобијемо снагу и благодат да учествујемо у великим дјелима Божјим, да не посустанемо у ове дане поста и молитве и да идемо исправно путем Божјим, да се нашамисао сачува од сваке пакости, зависти и мржње, да бисмо били што пријемчивији на Божју милост која се излива у ове свете и велике дане на цијелу Цркву Божију, нарочито од овога часа па до васкрсења Христовога“, казао је Митрополит Јоаникије.


Извор: Митрополија црногорско-приморска