Type Here to Get Search Results !

Презвитер Обрен Дамјанац: Свети Стефан Пиперски је свој живот темељио на љубави Христовој

Гост новог издања емисије "Ризница вјере" Радио-телевизије Никшић, био је презвитер Обрен Дамјанац, парох жупско-луковски и драговољски.

У оквиру емисије презвитер Обрен Дамјанац је говорио о житију Светог Стефана Пиперског, сведочећи да је светитељ био савременик Светог Василија Острошког, те да је и у његовом животу све било тајанствено и чудесно, али и прожето великом љубављу према Господу и Цркви Његовој. Према речима пароха жупско-луковског и драговољског, једно од нових чуда Светог Стефана Пиперског је храм који се полако, али са великом љубављу подиже на темељима родне куће Светог Стефана чије свете мошти данас почивају у манастиру Ћелија Пиперска. Храм се подиже љубављу верног народа, као саборно дело где се свако према својим могућностима уграђује, знајући да када ми градимо храм, исти тај храм као место свештеног сабрања духовно изграђује нас. 

У свом надахнутом излагању гост емисије "Ризница вјере" је указао да нас Свети Стефан Пиперски својим примером и животом и данас учи да будемо истрајни у вери и подвизима, да љубав буде темељ свега, како бисмо били удостојени вечнога живота у близини Божјој. 

Отац Обрен је истакао молитвену и братско-сестринску везу која деценијама постоји између сестринства манастира Ћелија Пиперска и парохије жупско-луковске и драговољске. 


Приредила редакција портала "Ризница"