Type Here to Get Search Results !

Освештан нови храм у Епархији бихаћко-петровачкој

 

У суботу 13. јула на Сабор светих дванаест Апостола-Павловдан Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије посјетио је село Награђе покрај Дрвара гдје је том приликом освештао новосаграђени храм посвећен првоврховним Апостолима Петру и Павлу. 


Звучни запис беседе


Његово Преосвештенство дочекало је свештенство и вјерни народ. По доласку Епископа старјешина Храма протопрезвитер Зоран Миловац пожелио је добродошлицу и упознао Његово Преосвештенство са историјским околностима и изградњом ове мале Цркве у Награђу. Затим је Епископ Сергије служио свету архијерејску Литургију уз саслужење протопрезвитера-ставрофора Здравка Богојевића, Саше Црљића и протођакона Немање Рељића. 

По заамвоној молитви извршено је освећење славског колача и кољива. Кум новоизграђеног Храма светих Апостола Петра и Павла у Награђу био је г. Часлав Шобот из Награђа са породицом. 

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије по завршетку свете Литургије се обратио бесједом у којој је истакао значај светих Апостола Петра и Павла, повезујући њихово дјело у ранохришћанској Цркви са оним које се извршило данас на овом светом мјесту, гдје је ни из чега изникла нова Светиња која ће бити свједок општег покајања и жеља за сједињенем са Богом.


Извор: Епархија бихаћко-петровачка