Type Here to Get Search Results !

Празник Преподобне мати Анастасије у Студеници


На дан када славимо спомен Преподобне мати наше Анастасије Српске, са нама на литургијском сабрању у Манастиру  Студеници, које је предводио Његово Високопреосвештенство Митрополит жички Г. Јустин, духовно су били присутни и Преподобни Симеон Немања, Преподобни Симон Монах и Свети Сава. 

Они су овде присутни духовно, али и телесно, преко својих Светих моштију, присутни су анђели и сва  братија која су се подвизавала у овој светињи. Заједно са њима узнели смо молитве Господу нашем и Његовој Пресветој Мајци, нашој Владичици Богородици, за спасење своје и оних  који су нам на уму.

Митрополит Јустин је свештенослужио уз саслужење архимандрита ове Свете лавре, Тихона (Ракићевића) нареченог Епископа моравичког, архимандрита Дамјана (Цветковића), архимандрита Саве (Илића), јеромонаха Рафаила (Бољевића), јеромонаха Павла (Јанковића), јеромонаха Виталија (Милошевића), јерођакона Калистрата из Манастира Подмаина, протојереја-ставрофора Љубинка Костића, протојерејâ Драгана Стевића, Мирољуба Попадића, Данила Петровића, као и владичанског ђакона Стефана Симића.

Извор: Епархија жичка