Type Here to Get Search Results !

Митрополит Никодим: Сваким даном својим и сваким дахом својим треба да се исправљамо


На празник Успења Пресвете Богородице, 28. августа 2024. године, молитвено је обележена слава манастира Крупе. Његово Високопреосвештенство Митрополит далматински г. Никодим је служио свету архијерејску Литургију и том приликом се обратио окупљеним верницима честитајући свима овај велики празник.


„Чули смо у светом Јеванђељу да Господ каже Марти да се брине за много, а само је мало потребно. То значи да када се окупљамо у светињама нашим долазимо ту да се молимо Господу, да Му заблагодаримо за сва добра која нам је учинио и да иштемо милост Божју, како за нас и наше ближње, тако и за оне који нас мрзе, како нас Господ на то и позива. У тим приликама требали бисмо да оставимо сваку животну бригу и када се окупимо на светој Литургији, на тој највећој тајни и највећем дару који нам је Господ дао требали бисмо да размишљамо колико смо мали пред Њим и колико смо греха учинили. На првом месту треба да размислимо колико смо се огрешили о своје ближње и да молимо Господа да нам опрости разне грехе наше које чинимо, јер како се каже у црквеним песмама никога нема без греха, сем Једнога Бога.

Зато треба да се трудимо сваким даном својим и сваким дахом својим да се исправљамо, да будемо бољи и да оставимо све оно што нас одвлачи од Господа, све што нас одвраћа од молитва, барем у то време када смо на светој Литургији. Само тако можемо да очекујемо да нам Господ да сваког благослова, здравља и среће, као што обично од Њега иштемо, мада није довољно да се молимо само за себе, већ треба да се молимо за спасење свих и да желимо да сваки човек буде благословен у животу, да се свако спасе и наследи Царство Небеско. То је разлог хришћанскога живота, то је и циљ наш на овоме свету, да наследимо Царство Небеско и да се уподобимо свима онима који су били пре нас, како светитељима, тако и нашим славним прецима”, поручио је митрополит Никодим и пожелео свима свако добро од Господа са надом да ћемо се на многа лета на овом светом месту састајати и радовати једни другима.


Извор: Епархија далматинска