Type Here to Get Search Results !

Орден краља Драгутина добротвору Мирославу Којадиновићу


Његово Високопреосвештенство митрополит зворничко-тузлански г. Фотије јуче је у сједишту Епархије зворничко-тузланске у Бијељини уручио орден краља Драгутина добротвору Мирославу Којадиновићу родом из Теслића, који живи у Њемачкој.


Којадиновић је рекао новинарима да му је велика част што ће носити овај орден и да се њиме поноси.

"Оваква част ме још више обавезују да све што могу радим у корист наше Цркве и нашег рода, сад и увијек, а тако ћу да васпитавам и своје потомке", навео је Којадиновић.

Овај доказани добротвор, искрени вјерник и човјекољубац добитник је Ордена Светог краља Драгутина – Преподобног Теоктиста.

Слиједећи пут великих српских задужбинара попут чувеног Капетана Мише Анастасијевића, Николе Спасића, Илије Коларца и других, Којадиновић већ годинама од свег срца помаже људе не само свог завичаја већ и читаве Републике Српске и БиХ.

Поред осталог, значајно је помогао унапређењу здравства, нарочито у Лопарама у доба борбе против вируса корона, а помогао је и градњу манастирског конака у Рожњу у Федерацији БиХ који припада Епархији зворничко-тузланској, као и обнову храмова и бројне друге пројекте друштвеног и духовног значаја.

У образлозложењу за додјелу високог уздарја СПЦ које добијају највећи задужбинари наводи се да је Којадиновић одан својој Цркви, те да је исказао несебичну љубав приликом обнове Храма Рођења Пресвете Богородице у Мачковцу код Лопара.