Type Here to Get Search Results !

25-годишњица архијерејске службе Владике Митрофана


Литургијом у Аликвипи, коју је служио Епископ Лонгин, Владика Митрофан захвалио свима епархиотима Источнoмоамеричке епархије на дивној сарадњи током његове архипастирске службе.
 
Светом Литургијом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ новограчаничко-средњозападноамерички Лонгин. Око тридесет свештеника и ђакона ове Епархије саслуживало је, а дошли су да би указали част и изразили захвалност своме оцу у Христу за све његове године верне службе Богу и народу. Верници који су се сабрали на служби представљали су све географске области ове Епархије, од Мејна до Флориде и од Масачусетса до Охаја.
У својој дирљивој и надахнутој проповеди Епископ Митрофан је говорио на тему преноса Животворног Крста који се тог викенда прослављао.
Трпеза љубави уследила је у Српском центру при цркви Св. Илије. На банкету су говорили о Епископу Митрофану, његовом животу и служби: Џон Мартић, председник Српског народног савеза; Мери Лин Ричи, председница Савеза српских црквених хорова; Мили Радовић, председница Епархијског савеза кола српских сестара; Јована Заремба као дугогодишња камперка Шејдлендског кампа, Душан Колунџић из Епархијског савета, протопрезвитер-ставрофор Драгољуб Малић – архијерејски заменик и старији активни свештеник Епархије, Архиепископ Мелхиседек из Епархије питсбуршке Православне Цркве у Америци и Епископ новограчаничко-средњозападноамерички Лонгин.
У овом делу програма Епископ Митрофан је добио од епархијског свештенства поклоне у виду епископских одежди,  док му је Епархијски савез кола српских сестара даривао ручно израђен крст и панагију, а Шејдлендски камп поклонио ручно изрезбарене предмете.
На крају је Епископ Митрофан одржао говор и скромно захвалио свима на љубави и молитвеној подршци током ових година. Поменуо је поименце један број присутних људи који су сарађивали блиско са њим у различитим областима епархијског живота, и присетио се оних који су били пре њега, посебно његових предшественика епископа источноамеричких. На крају говора замолио је све да наставе да се моле за њега с обзиром на то да преузима нову дужност у Канади, и истакао да ће и он наставити да се моли за све њих.