Type Here to Get Search Results !

Његовом Преосвештенству Епископу тимочком г Илариону у Видину уручена медаља Антима Првог


Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион посетио је, 15. септембра 2016. године, Видинску Митрополију и учествовао на свечаности поводом обележавања 200 –годишњице од рођења првог Видинског Митрополита и првог бугарског Егзарха Атима Првог.

ФОТОГАЛЕРИЈА 1

ФОТОГАЛЕРИЈА 2




У петак 16. септембра, на свечаној Литургији, Преосвећени владика Иларион саслуживао је, на светом евхаристијском сабрању у храму светог великомученика Димитрија у Видину, Његовој Светости Патријарху бугарском Г. Неофиту, заједно са бројним Митрополитима, Епископима и Архимандритима из Бугарске, Руске и Румунске Православне Цркве. Високопреподобни архимандрит Евтимије из БПЦ упознао је у својој беседи присутне о животу и делу првог бугарског Егзарха. Након свете Литургије, Патријарх Неофит је предводио литију, кроз видинске улице, до гробнице Антима Првог где је одслужио заупокојену молитву (парастос) у вечни спомен на њега.

У четвртак 15. септембра 2016. године, у оквиру посете Бугарској Православној Цркви Преосвећеном владики тимочком г. Илариону уручена је медаља са ликом Антима Првог, на свечаној церемонији одржаној у Галерији „Никола Петров“ у Видину. Медаље је бројним добитницима, Епископима, духовницима и заслужним појединцима уручио Митрополит Видински Г. Дометијан у част обележавања 200 – годишњице од рођења познатог бугарског Егзарха Антима Првог.