Type Here to Get Search Results !

Епископ тимочки Иларион служио у храму Св. Праведних Јоакима и Ане у Орешцу


У селу Орешцу прослављена је храмовна и сеоска слава Св. Јоаким и Ана, 22. септембра 2016. године, молитвеним сабрањем верних на светој архијерејској Литугији, којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ тимочки Г. Господин Иларион уз саслужење свештенослужитеља протојереја Томислава Петковића, старешине цркве у Орешцу, протојереја Синише Ђорђевића, протојереја Перице Божуновића, протојереја Спасе Пвловића, пароха књажевачког у пензији и протојереја-ставрофора Ранка Јовића, пароха неготинског у пензији.



Домаћин храмовне славе ове године је био г. Иван Стефановић са својом породицом, а славски колач за наредну годину је преузео г. Миодраг Младеновић, председник ЦО Орешац.
По завршетку литургијског сабрања, Владика Иларион је у својој беседи  окупљеном народу упутио поуку о потреби благодарења Богу за све добро које нам је дао а не да га се сетимо само кад смо у невољи. Потребно је молити се Богу и у добру и када нам је Његова помоћ потребна, а најважније је редовно долазити на богослужења где се увек налазимо у молитвеној заједници са Господом и тако својим богоугодним животом призивамо помоћ и благодат Божију – рекао је Владика Иларион.