Type Here to Get Search Results !

Викарни Епископ топлички Арсеније служио у затворском Параклису Васкрсења Христовог


Дана 3. октобра 2016. године у Окружном затвору у Београду прослављена је друга годишњица богослужбеног рада капеле Васкрсења Христовог. Светом Литургијом је, по благослову Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, служио Преосвећени Епископ топлички г. Арсеније уз саслуживање свештеникā Вукашина Милићевића и Анђелка Додера, као и ђакона Бранислава Кеџића.

Аудио прилог Радија Слово љубве 


Литургији су, поред представника Управе за извршење кривичних санкција Министарства правде, присуствовали запослени у овој установе, представници црквених институција укључених у рад ове капеле и верници који су током протеклих година допринели њеном раду.
Духовни живот који је устројавањем ове капеле у Окружном затвору заживео, омогућен је сарадњом више црквених институција, попут Верског добротворног старатељства, Мисионарског центра Данило Сисојев, часописа „Православље“, Радија Слово љубве, као и професорā Православног богословског факултета у Београду Предрага Драгутиновића и Владана Таталовића, који су се укључили у библијске радионице за осуђена лица а које се одвијају под окриљем ове капеле.