Type Here to Get Search Results !

У Футогу одржан Васкршњи квиз из Верске наставе


По благослову Његовог Преосвештенства Епископа новосадског и бачког г. др Иринеја, а у организацији Српске православне Црквене општине у Футогу, у недељу Томину, 23. априла 2017. године, одржан је први пут Васкршњи квиз за ученике 3. и 4. разреда основних школȃ. Учествовало је 8 екипа из 4 школе: ОШ Михајло Пупин и ОШ Марија Трандафил из Ветерника и ОШ Мирослав Антић и ОШ Десанка Максимовић из Футога.



Литургијским сабрањем у Световрачевском храму у Футогу началствовао је протонамесник Миливоје Шемић, уз саслужење протопрезвитера Жељка Тешића. Ученици наведених школа су појали причасну песму, а затим су заједно са својим вероучитељима приступили светој Тајни Причешћа.

Након завршетка свете Литургије, одржан је Васкршњи квиз. Протопрезвитер Жељко Тешић је у уводној речи истакао да су сви учесници квиза већ унапред победници, као и то да у њима не треба да преовладава такмичарски дух. Самим уписом на верску наставу постали су победници, а учествовање на Васкршњем квизу им је прилика да се веселе, играју са ученицима из других школа и увећају своје знање.

Чланови жирија су били: протонамесник Миле Мајкић, протонамесник Миливоје Шемић, протонамесник Борислав Милић, пароси футошки и протопрезвитер Предраг Билић, парох ветернички. Квиз је припремила и водила вероучитељица Кристина Бандобрански, док су техничку подршку пружали вероучитељи: Миладин Божиловић, Раденко Рајлић, Мирослав Стојановић, Сава Фан, Бранислав Илић и Габријела Матић. На крају квиза, протопрезвитер Жељко Тешић је поделио награде и дипломе ученицима који су освојили прва три места:

ПРВО место – ученици 4. разреда ОШ Десанка Максимовић из Футога,

ДРУГО место – ученици 4. разреда ОШ Мирослав Антић из Футога,

ТРЕЋЕ место – ученици 4. разреда ОШ Михајло Пупин из Ветерника.

Сви остали учесници су добили захвалнице, а затим је уследило послужење за све присутне. Овом приликом посебно наглашавамо велики труд и залагање вероучитеља.



Извор: Беседа