Type Here to Get Search Results !

Ученици четвртог разреда основне школе "Десанка Максимовић" из Футога освојили прво место на Васкршњем такмичењу из Верске наставе


У Васкршњој радости, благословом Његовог Преосвештенства Епископа новосадског и бачког Господина др Иринеја, а добротом и љубављу Српске Православне Црквене општине футошке, у недељу 23. априла 2017. године организовано је Васкршње такмичење из Верске наставе на коме је учешће узело осам екипа ученикâ из футошких  и ветерничких Основних Школâ.


Васкршњем такмичењу претходила је Света Литургија у храму Светих бесребреника и чудотвораца Козме и Дамјана, на којој су ученици узели учешће својим умилним појањем,  и на тај начин актуализовали Спаситељеве речи  „Пустите децу нека долазе к Мени и не браните им, јер је таквих Царство Божјеˮ(Мк. 10,14). Дечица су  приступила и причестила се светим тајнама Тела и Крви Господње и тако на најбољи могући начин показала да је Литургија једна велика катихеза која даје круну њиховом учењу, али их и васпитава како би у будућности порасли Творцу на славу, родитељима на радост, а Цркви и отаџбини на корист. 


На велику радост свештенослужитељâ и вероучитељâ сви ученици су на овогодишњем такмичењу показали велико знање из Православног катихизиса, али посебан успех показали су ученици четвртог разреда наше школе „Десанка Максимовићˮ који су освојили прво место. По речима настојатеља футошког храма протопрезвитера Жељка Тешића: „Показани успех на такмичењу  је доказ великог труда и рада надлежних вероучитељâ, који својом љубављу и примером своје поверене им ученика воде ка богопознању и врлинском животу у Цркви, учећи их да у животу буду благочестиви и добри људи.ˮ 
У припреми и реализацији Васршњег такмичења своје учешће су узели и вероучитељи Основне школе „Десанка Максимовићˮ Габријела Матић и Бранислав Илић. 

Вероучитељ Бранислав Илић








Рубрика