Type Here to Get Search Results !

У Књажевцу Архијерејском Литургијом прослављена слава хора зајечарског Саборног храма


У недељу Мироносица 30. априла 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион служио је свету архијерејску Литургију у храму светог великомученика Георгија у Књажевцу. Саслуживали су старешина храма протојереј Синиша Ђорђевић, протојереј Томислав Петковић парох књажевачки, протојереј Милан Радовић, старешина неготинског храма, протонамесник Зоран Голубовић, старешина зајечарског Саборног храма, јерођакон Илија (Јовановић) и ђакон Вук Јовановић.


На светој Литургији је појао хор Саборне цркве Рођења Пресвете Богородице из Зајечара, који данашњи празник посвећен женама мироносицама прославља као своју славу и своје заштитнице пред Господом. Хором који броји више од тридесет чланова руководи г-ђа Наташа Јовановић.  Владика је честитао празник и славу хористима, беседећи о вери, љубави и храбрости коју су поседовале жене мироносице када је то било најпотребније и објавиле свету Васкрсење Христово.
Са овогодишњим свечарима – члановима хора владика је преломио славски колач, пожелевши пуно успеха и радости у појању којим славе Господа на светим богослужењима.
У организацији Епархије тимочке и Црквене Општине Зајечар, владика је са свештенством и члановима хора посетио Стару планину и Богородичину цркву у Доњој Каменици.